Blog

Antistressz termékek – Mit is jelent ez?
20
04

Az antistressz termékek egyre népszerűbbek azok körében, akik a mindennapos stressz és szorongás kezelésére keresnek megoldást. Ezek a termékek széles választékban érhetők el, különböző formákban és anyagokból, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbbet.

Íróeszközök és társaik: A legfontosabb irodaszerek bemutatása
15
04

Az irodaszerek alapvető eszközök minden munkahelyen, segítve a mindennapi feladatok hatékony és szervezett elvégzését. Legyen szó írásról, rajzolásról, dokumentumok rendszerezéséről vagy adatok gyűjtéséről, a megfelelő irodaszerek kiválasztása nélkülözhetetlen a produktív munkavégzéshez. Az íróeszközöktől kezdve a papírárukig, a tároló megoldásokon át a technológiai eszközökig, minden egyes darab hozzájárul a munkafolyamatok zavartalan működéséhez.

A tökéletes bőrönd megtalálása
06
04

Az utazási bőröndök kiválasztásakor három fő szempontot érdemes figyelembe venni: a méret, az anyag, és a biztonság. Az alábbiakban olvashatsz tőlünk egy részletes útmutatót, amely segíthet neked a legmegfelelőbb bőrönd kiválasztásában.

A táskák evolúciója: Utazás az időben a táskák világában
29
03

A táskák, mint mindennapi tárgyaink, sokkal többet rejtenek magukban, mint elsőre gondolnánk. Ezek az alázatos eszközök nem csupán személyes tárgyaink hordozására szolgálnak, hanem mélyen gyökereznek történelmünkben és kultúránkban, tükrözve az emberi társadalom fejlődését, változásait és divatirányzatait. A táskák története és fejlődése izgalmas utazásra invitál minket, amely során felfedezhetjük, hogyan alakultak át ezek az eszközök az ősi civilizációk egyszerű, funkcionális tárgyaiból a mai divatos és összetett kiegészítőkké. A kezdeti időktől, amikor az ember először hordozott magával valamit egy helyről a másikra, egészen a modern divatiparig, ahol a táskák státusszimbólummá és önkifejezés eszközévé váltak.

Húsvéti ajándékötletek az Ajándéktárgyközponttól
22
03

A húsvét a tavasz és az új kezdetek ideje, amikor a hagyományos dekorációk, mint a barka és a festett tojások, otthonainkba hozzák az ünnepi hangulatot. Ez az időszak lehetőséget ad a kreativitásra és az összetartozásra, miközben a természet megújulását ünnepeljük.

Ajándéktárgyak története és jelentősége: Az emlékek átadásának művészete
16
03

Az ajándéktárgyak iparágának története évszázadokra nyúlik vissza, és az idők során számos változáson ment keresztül, ahogy az emberek ajándékozási szokásai és a technológia is fejlődött. Az ajándéktárgyak lehetnek személyes, emlékezetes tárgyak, amelyeket különleges alkalmakkor adnak át, mint például születésnapok, esküvők, évfordulók, ünnepek és egyéb fontos események. Ezek az ajándékok változatos formákat és funkciókat ölthetnek, kezdve az egyszerű, kézzel készített tárgyaktól az extravagáns, luxuscikkekig.

Zöld ajándékok: egyedi kincsek újrahasznosított anyagokból
08
03

Az újrahasznosított anyagokból készült ajándéktárgyak kiválóan alkalmasak az ökotudatos életmód támogatására, miközben egyedi és kreatív ajándékokat biztosítanak szeretteinknek.

Mécsesek és gyertyák varázsa a meghitt hangulatért
29
11

Az emberiség történetében a tűz mindig is kulcsszerepet játszott, legyen szó a főzésről, a melegről vagy a világításról. A mécsesek és gyertyák e hosszú történeti örökség különleges fejezetei. Egyszerre szolgálnak praktikus célokat és estét meghitt fénybe öltöztető dekorációként funkcionálnak. Napjainkban, amikor az élet gyors tempója gyakran feledteti velünk a kis dolgok szépségét, a mécsesek és gyertyák lassú égése és lágy fénye emlékeztet minket az idő múlására és arra, hogy milyen fontos megállni néha, és élvezni a pillanat nyugalmát és békéjét.

 

 

 

 

Az ősz szerelmeseinek: A tökéletes ajándéktárgyak szabadtéri kalandokhoz
17
11

Az őszi időszaknak különleges varázsa van: a levelek színei, a friss levegő és az enyhén hűvös idő kiváló alkalmat kínál szabadtéri tevékenységekre. Néhány ajándéktárgy ötlet az ősz szerelmeseinek:

 

 

 

 

 

Az őszi melegség otthona: Kreatív dekorációs ötletek az Ajándéktárgyközponttól
09
11

Az őszi dekorációs elemek a természet színeivel és jellegzetességeivel dobják fel az otthonokat, és a hidegebb időjárás beköszöntével kellemes, meghitt hangulatot teremtenek. Az alábbiakban bemutatjuk az őszi dekorációs elemeket, valamint néhány ötletet és tanácsot is adunk hozzájuk:

Ajándékötletek az őszi ételek és italok inspirációja alapján
02
11

Ahogy a hűvös szellők érintik az arcunkat és a falevelek színes palettájába borulnak, eszünkbe jut az a varázslatos időszak, amikor az őszi ízek és illatok megidézik a gyermekkorunk emlékeit. Az almák, a tök és a fahéj mind-mind felkeltik a nosztalgikus érzéseket. Most, hogy itt az ősz, megosztunk veletek néhány ajándékötletet, ami ezekre az ízekre és illatokra koncentrál.

Különböző irodai eszközök bemutatása és a tollak fejlődéstörténete
26
10

Ahogyan a művész válogat ecsetei között a tökéletes vonal eléréséhez, ugyanúgy az iroda embere számára is kulcsfontosságú az ideális irodaszer kiválasztása. Az irodaszerek nem csak egyszerű eszközök a mindennapi feladatok elvégzéséhez; az ergonómiai kialakítástól a hatékonyságig, az esztétikai megjelenéstől az anyagminőségig minden apró részlet hozzájárul a munka zökkenőmentességéhez és a produktivitáshoz.

Őszi ünnepekre hangolódva: Halloween, Mindenszentek és Halottak napja
19
10

Az ősz nem csak a természet lassú átalakulásának, a hűvösebb időnek és a falevelek színes kavalkádjának az évszaka, hanem számos ünnep idejét is magába foglalja. Október vége és november eleje különösen gazdag ebben a tekintetben: az emberiség különböző kultúrái és vallásai ezen időszakban állnak meg azoknak az emléke előtt, akik már nincsenek közöttünk. Halloween, Mindenszentek és Halottak Napja – mind különböző eredetű és hagyományokkal rendelkező ünnepek – mégis közös bennük az elmúlás és az emlékezés témája. Ezen időszak alatt az emberek a világ minden táján méltóképpen kifejezésre juttatják tiszteletüket az elhunytak iránt, emlékeznek szeretteikre, és szembenéznek az élet múlandóságával.

Fesztivál eszközök egyedi logóval - Azonnali felismerhetőség
12
10

A fesztiválok szervezése nagyon összetett feladat, és a szükséges termékek, szolgáltatások széles körben változhatnak az esemény méretétől, típusától és helyszínétől függően. Az alábbiakban néhány általános tételt és kategóriát sorolunk fel, amelyeket a szervezőknek érdemes beszerezniük vagy figyelembe venniük egy fesztivál zökkenőmentes lebonyolítása érdekében:

A zökkenőmentes céges rendezvények kulisszatitkai: A legfontosabb eszközök listája
05
10

A céges rendezvények számos formában kerülnek megrendezésre, attól függően, hogy milyen célból és mely célcsoport számára szervezik őket. Íme néhány gyakori típus:

Bőröndvásárlás kisokos - mire figyeljünk oda?
30
09

Az utazás, akár rövid hétvégi kiruccanásról, akár hosszabb külföldi kalandról legyen szó, mindig egy izgalmas kaland kezdetét jelenti. Ebben az útban azonban egy állandó társunk van: a bőrönd. Nem csak tárolóedényként szolgál ruháinknak és személyes tárgyainknak, hanem tükrözi az utazási szokásainkat, prioritásainkat és stílusunkat is. Míg néhányan a legújabb divatot követik, mások a praktikumot és tartósságot részesítik előnyben. Most megmutatjuk, mire érdemes figyelni, ha új útitársat keresünk.

Az irodaszerek evolúciója: Innovációk az asztalon és a digitális térben
28
09

Az irodaszerek olyan termékkategória, amely rengeteg különféle eszközt és terméket foglal magában, amelyek az irodai munkavégzéshez szükségesek. Ezen termékek nélkülözhetetlenek a hagyományos irodai környezetben, és gyakran iskolákban, otthoni környezetben és más munkakörnyezetekben is megtalálhatók.

Samsonite: minőség, elegancia és innováció a táskák világában
25
09

A Samsonite a világ egyik vezető bőrönd- és utazási kiegészítők gyártója. A cég 1910-ben alakult, Jessel Shwayder alapításával Denverben, Colorado államban. Az első Samsonite bőrönd 1941-ben készült, a nevét a bibliai Sámson hőséről kapta, a termék ellenállóságát hangsúlyozták vele. A vállalat az évek során számos innovációt vezetett be, mint például a spinner kerekek, a könnyű, mégis erős anyagok és az ergonomikus kialakítás.

Emblémázás, logózás fontossága - A tökéletes promóciós ajándék kiválasztása
22
09

Az ajándéktárgyak és promóciós termékek emblémázása vagy logózása nagyon népszerű eszköz a vállalatok számára a márkatudatosság növelése, az ügyféltársítás és a vállalati rendezvények eseményei szempontjából. Az alábbiakban felsorolunk néhány információt és ajánlást a témában:

Pamuttáska, mint márkaépítő eszköz: hogyan képviselheti cégünk értékeit
25
08

A mai versenyképes üzleti világban a márkaismertség és a fogyasztói elkötelezettség kritikus tényezők a siker szempontjából. A promóciós termékek, mint például a pamut bevásárlótáskák, nem csupán környezetbarát és praktikus eszközök, hanem egyben hatékony marketingstratégia is.

A tökéletes iskolatáska kiválasztása
16
08

A tökéletes iskolatáska kiválasztása: ergonómia, stílus és biztonság útmutatója szülőknek

Az iskola kezdete mindig izgalmas időszak, és ez nem csak a tanulók számára kihívás. Az iskolai felszerelés beszerzése között kiemelt helyen szerepel a tökéletes iskolatáska megtalálása. De hogyan válasszuk ki a megfelelő táskát? A feladat nem könnyű, hiszen figyelembe kell vennünk a gyermekünk egészségét, a táskák tartósságát és persze a divatot is. Az alábbiakban néhány hasznos tippet és útmutatást adok, hogy segítsek a választásban.

 

 

9 legütősebb nyári termékünk
30
06

Tiszta erőből itt van a nyár, és ezáltal már javában benne vagyunk a nyaralási szezonban is, de mint, ahogy a régi reklámszlogen is mondta, a „nyár még sokáig tarthat, sőt lesz jövőre is”. Tehát még nem késő beszerezni a nyár legütősebb strand kiegészítőit, amire feltétlenül szükséged lehet a vízparti pillanatokban. Megmutatjuk mi az a 9 eszköz, amit érdemes beszerezned és tuti sikered lesz!

Top 4 promóciós ajándék, aminek minden ügyfél örül
25
05

Ha promóciós ajándékozásról van szó, fontos, hogy a szezonnak megfelelő, hasznos termékeket válasszunk. A nyári időszak rendkívüli lehetőség nyújt a promóciós termékek piacának, tengernyi fesztivál, strandolás és egyéb szabadtéri rendezvény teremt felületet a promóciós ajándékoknak. Csodálatos lehetőségek kínálkoznak a márkáknak, vállalkozásoknak, hogy népszerűsítsék szolgáltatásaikat és termékeiket. Fantáziánk szabadon szárnyalhat, a napsütés, a meleg, a nyaralás vonzza a különböző színes ajándéktárgyakat.

Szemezgettünk a joker termékekből.

 

A töltők mágikus világa 2.
13
04

„A töltők mágikus világa” írás első részében megtudhattuk hogyan találjuk meg a megfelelő kapacitású power banket, miért fontos a töltők súlya és mérete, illetve a töltési sebesség és a rendelkezésre álló portok száma. Ezek talán a legfontosabb szempontok, amiket vásárláskor érdemes figyelembe venni. Ugyanakkor van néhány kényelmi „funkció”, amik mellett nem szabad elmennünk, hogy „közös életünk” a töltővel, minél kiegyensúlyozottabb legyen.

A töltők mágikus világa 1.
11
04

Aki sokat van úton, sokat használja a mobiltelefonját, és szüksége van rá a munkájához, annak előbb-utóbb be kell szereznie egy telefon töltőt, azaz power banket. Egy fontos telefonos egyeztetés előtt nem bízhatjuk a véletlenre, hogy mobiltelefonunk fel van e töltve, érdemes magunknál tartani egy külső akkumulátort. És ha már azt is tudjuk, mi alapján válasszunk, soha többé nem kell aggódnunk a lemerült okostelefon miatt. Megmutatjuk, mire figyeljünk power bank vásárláskor.

A jó selfie
08
04

Az okostelefonok ma már profi fényképezőgépeket megszégyenítő képminőséget tudnak produkálni. Így nem szükséges fotóshoz mennünk egy studióba, hogy jó képek készüljenek rólunk, ráadásul mi magunk is lencsevégre tudjuk kapni saját magunkat. Ez a fotózási „technika” a selfie, mely nem csak abból áll, hogy össze-vissza kattintgatunk. Ha „szalonképes”, vállalható fotókat szeretnénk készíteni, van néhány dolog, amire érdemes figyelnünk selfie készítés előtt és közben.

Bambusz az otthonunkban
06
04

A fenntarthatóság az élet szinte minden területére beszivárgott már. Nem kivétel ez alól a belsőépítészet sem. Egyre nagyobb a kereslet a fenntartható lakberendezési megoldások iránt. Ha szeretnénk tehát egyszerre csökkenteni a környezeti lábnyomukat, és egy stílusos, trendi otthont kialakítani, a bambusz jó választás. Ez a fűfajta a fenntartható belsőépítészet egyik népszerű anyaga: tartós, gyorsan nő, nem befolyásolja a változó időjárás, termesztése segíthet az erdőirtás csökkentésében is, ugyanakkor, és nem utolsó sorban, esztétikailag szép, semleges színű dekorációs elem. Adunk néhány bambusz dekorációs ötletet.

Bambusz promóciós ajándékok
04
04

A fenntarthatóság és a környezettudatosság térnyerésével a műanyag érája szép lassan leáldozik.  2021. július 1-jétől már az egyszer használatos műanyag termékek forgalomba hozatala is tiltott lett. Helyette egyre nagyobb teret kap a bambusz. A pázsitfűfélék családjába tartozó, üreges felépítésű, kis súlyú, nagyon hajlékony növény, rugalmas szárának köszönhetően az élet szinte minden területén hasznosítható és növényi, azaz biológiailag lebomló. Jelenleg több, mint 5000-féle felhasználási módja ismert, többek között a promóciós ajándékok tárházában is jelen van.

Okosóra vásárlási útmutató - 2. rész
31
03

Az első rész tartalmából: Végig vettük milyen szempontokat érdemes átgondolni, mielőtt okosórát vásárolnánk: milyen legyen az óra dizájnja, milyen a kiszemelt óra kompatibilitása az okostelefonunkkal, illetve néhány rövid tanácsot osztottunk meg veled. De mi az, amit még feltétlenül jó szem előtt tartani az okos eszköz kiválasztása előtt?

Okosóra vásárlási útmutató - 1. rész
28
03

Mielőtt vásárlásba kezdenénk, jó tisztában lennünk azzal, hogy MI számít okosórának? Az okosóra olyan intelligens funkciókkal rendelkező óra, amely az okostelefonon vagy laptopon általában használt funkciókat nyújtja óra formájában. Az okosóra jóval több, mint egy óra. Ez egy csuklón viselt miniszámítógép, amely vezeték nélküli kapcsolaton keresztül jelzi a bejövő hívásokat, üzenetek stb. A legtöbb okosóra digitális képernyővel rendelkezik, de akad néhány „hibrid” verzió hagyományos analóg megjelenéssel és rejtett intelligens funkciókkal. Az okosóra használatának előfeltétele, hogy legyen egy okostelefonunk, amire telepíteni lehet az óra appját.  

6 tipp környezetünk megóvása érdekében
24
03

A környezetvédelem témája folyamatosan jelen van. Nem csoda, hiszen a természeti erőforrások túlzott kihasználása, a vegyi hulladékok „termelése” megterheli környezetünket, és káros hatással van ránk, emberekre is. Pedig a minket körülvevő környezet nemcsak az otthonunk, hanem ami az életet is biztosítja. A jó hír az, hogy mi is hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez és fenntartásához. Íme néhány egyszerű módszer, amellyel Mi is tehetünk valamit Földünk egészségéért!

Xindao - Parafa
21
03

A Xindao, holland cég, 1986 óta létezik a promóciós termékek és ajándékok piacán. Irodáik vannak Hollandiában, Skandináviában, Angliában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, az Egyesült Államokban, Hongkongban és Sanghajban is. Erős jelenléte Kínában és saját tervezőstúdiója lehetővé teszi, hogy az iparág élvonalában mozogjon.

Lendülj formába! - edzés nem otthon
18
03

Sokan vannak, akik otthon szeretnek edzeni: kényelmesebb, nem időhöz kötött, „intimebb”. De talán még többen vannak azok a sportolni vágyók, akik szeretnek az edzés kedvéért kimozdulni otthonról, vagy mert egyedül nem bírják rávenni magukat a mozgásra, vagy mert szeretik a társaságot, az edzőtermek hangulatát, eszközeit.

Ebben a bejegyzésben nekik segítünk.

Lendülj formába! - edzés otthon
16
03

Már javában zajlik 2022, már a harmadik hónap derekát tapossuk. A nyár ugyan még messze van, de amilyen tempóban eltelt az első két hónap, olyan gyorsan itt lesz a nyár is. A fürdőruhás hónapokra pedig mindenki szeretné már a legjobb alakját nyújtani.

Ideje hát belekezdeni a mozgásba már most, hogy ne a június előtti hónapban próbáljuk megváltani a világot, legyen időnk formába hozni testünket.

Segítünk néhány otthoni edzés tippel, arra az esetre, ha valamilyen oknál fogva nem kedveljük az edzőtermeket.

Heti tervező gyerekeknek saját kezűleg
11
03

A XXI. században egy családos férfinak/nőnek rengeteg célja lehet egy év során. Ezeket az elérendő célokat érdemes kisebb lépésekre lebontani, a lépéseket pedig elvégzendő feladatokra. Ebből adódóan az évet hónapokra, majd még kisebb egységekre, azaz hetekre, napokra tovább szűkíteni elengedhetetlen. Ehhez nyújt felbecsülhetetlen segítséget az évtervezés, azon belül pedig egy heti tervező, hogy ne vesszünk el a mindennapokban.

Ritkán fordul elő, hogy a gyerekek is rendelkeznek heti, netán havi vagy éves tervezővel. Pedig ők sokkal kiszolgáltatottabbak, mint mi. Sokszor nem tudják mi vár rájuk aznap délután vagy másnap vagy azután, pedig ez a fajta kiszámíthatóság biztonságot nyújt számukra. Mi lenne, ha nekik is készítenénk, közösen velük, egy heti tervezőt, hogy megtanítsuk őket az időben való tájékozódásra? Ezáltal lehetőségük nyílik nekik is felkészülni az elkövetkező eseményekre.  

Saját ugrálókötél elkészítése 5 lépésben
09
03

A sport áruházak, játékboltok ontják magukból a különféle színes-szagos ugróköteleket. De sokkal izgalmasabb otthon, saját kezűleg összeállítani egy olyan ugrókötelet, ami teljes mértékben személyre szabott és az elejétől a végéig saját igényeink szerint készült el. Ebben az írásban megmutatjuk 5 lépésben hogyan alkossuk meg.

Nőnapi ajándékötletek
07
03

A nőnap az az ünnep, amit szinte mindenki ünnepel és általában az ajándék egy csokor vagy pár szál virág. De mi van, ha idén valami másra vágyunk, valami ötletesebbel, kreatívabb ajándékkal szeretnénk meglepni női ismerőseinket, párunkat, lányunkat, testvérünket. Összegyűjtöttünk néhány maradandóbb, de legalábbis a virágtól eltérő ajándékot.

Ugrókötél készítése otthon
01
03

Az ugrálókötél egy igen sokoldalú eszköz, maga az ugrókötelezés pedig számos jótékony hatással bír. Egyik oldalról remek sporteszköz, növeli az állóképességet, fejleszti a légzést, de szálkásít is. Másik oldalról remek szabadidős játékforma is a gyerekeknek, ahol csapatokba verődve tudják egymásnak hajtani az ugrókötelet. A jó hír még az is, hogy nem csak boltban kapható, otthon is elkészíthető. Így rögtön megjelenik egy harmadik pozitív hatása is: fejleszti a kreativitást. Persze a legegyszerűbb megvenni a boltban, de elkészíteni a saját ugrókötelünket sokkal izgalmasabb. Ráadásul részt vehetünk a műanyag zacskók újrahasznosításában is!

Hogyan éljük túl a tél végét? Teremtsünk wellness hangulatot!
24
02

Februárra már erősen elképzelhető, hogy elegünk van a télből. Hideg van (talán ilyenkor szokott a leghidegebb lenni), sötét van (még mindig), és az ünnepek is lecsengtek már.

Mégis hogyan vészlejük át ezt az időszakot? Az egyik javaslatunk, hogy valósítsunk meg wellness hangulatot otthonunkban. Ne gondoljunk nagy ördöngösére. Az otthoni wellness-környezet megteremtésének lényege öt érzékszervünk összekapcsolásáról szól, egy nyugodt, kényelmes tér életre hívása, ahol jelen lehetünk és lelassulva feltöltődhetünk.

A saját, wellnessfürdő-szerű nyugalom létrehozása otthonunkban azonban nem kell, hogy anyagilag megterhelő legyen, néhány egyszerű eszközzel, lépéssel holisztikus menedéket teremthetünk magunknak.

Munkavédelmi cipő tisztítása otthon
22
02

A munkavédelmi bakancsokat, cipőket, a fertőtlenítésről szóló törvény szerint fertőtleníteni kell, ugyanis betegséget okozó baktériumok és fertőző betegségek élhetnek a lábbelin.

Abban az esetben, ha amerikai módra otthon cipőt viselünk, a kórokozók és baktériumok távoltartásának legegyszerűbb módja, ha az ajtón belépve azonnal átveszünk egy benti cipőt vagy papucsot. Ha nem viselünk otthon cipőt, akkor kinti cipőnket, munkavédelmi bakancsunkat, miután levettük, érdemes külön, kint tárolnunk (pl. egy szőnyegen a bejárat mellett). Tisztítsuk meg és fertőtlenítsük le a levetett lábbeliket.

Munkavédelmi cipők kisokos
17
02

Számos olyan munkahely létezik, ahol a hagyományos utcai cipő nem elegendő, különlegesen kialakított munkavédelmi cipőre van szükség. Pl. az erdészet, a villanyszerelés, az építőipar területén dolgozók által viselt cipőknek különböző munkavédelmi és tűzvédelmi előírásoknak kell megfelelniük.

Hogyan díszítsük fel a lakást farsangra?
15
02

A farsangi időszak már javában itt van, de ha még nem tartottunk farsangi partit, március elejéig megtehetjük. És nincsen farsangi buli díszítés nélkül, így megosztunk néhány ötletet, hogyan érdemes a lakásunkat kidíszíteni az ünnepre!

A farsangi díszeket bármilyen kis költségvetésből is kihozhatjuk, mivel az olcsó, eldobható és házi készítésű elemek jól illeszkednek a farsanghoz. Külön tematika szerint sem kell díszítenünk, minél eklektikusabb, annál vidámabb az ünnep.

Valentin-napi ajándék saját kezűleg
10
02

A Valentin-nap az az ünnep Magyarországon, ami nagyon megosztja az embereket. Van, aki lelkesen ünnepli és örül, hogy még egy „hivatalos” lehetőség az ajándékozásra. Van, aki kritizálja és egy nyálas, Amerikából beszivárgott mű-ünnepet lát benne, hogy a virágosok jól járjanak. És van, aki nincs teljesen meggyőződve az ünnep legitimitásáról, de úgy gondolja, hogy mégis meglepi kedvesét valamivel.

A Valentin-napi ajándékok viszont sokszor eléggé egysíkúak, így fejtörést okozhat az ötletes ajándék felkutatása és megtalálása. Ha extra különlegessé szeretnénk tenni ezt a napot és magát az ajándékot, felejtsük el a szokásos, boltban vásárolt figyelmességeket, és válasszunk házi készítésű szeretet-ajándékot.

Adunk néhány tippet!

Otthon elkészíthető farsangi jelmezek - 2. rész
07
02

Az első részben bemutattunk 5 könnyen, gyorsan és akár az utolsó pillanatban otthon kivitelezhető farsangi jelmezt. Az előző listában szerepelt egy csontváz, egy minyon, egy egyiptomi múmia, egy agymenők és egy léghajó utas jelmez útmutató, mely ezen a linken olvasható. Ha esetleg az előző ötletekből még nem sikerült meríteni, összegyűjtöttünk még néhány inspiráló lehetőséget. És mielőtt megtöltenénk a „bevásárlókosarunkat” smink termékekkel, parókákkal és egyéb jelmezkellékekkel, nézzük meg alaposan, hogy mi van már a szekrényünkben, mivel a listában található legtöbb jelmez olyan kellékekkel készíthető el, amelyek akár otthonunkban is megtalálhatóak.

Otthon elkészíthető farsangi jelmezek - 1. rész
03
02

A farsang vízkereszttől (január 6.) kezdődik és a nagyböjt kezdetéig tart. A farsangi időszak első napja állandó, utolsó dátuma pedig változó, de hamvazószerdára esik, ami idén 2021. február 17-én lesz. Az évnek ez az az időszaka, amelyet mindig nagyon várnak azok, akik szeretnek jelmezbe bújni. Míg a beöltözős farsang szerelmesei már jó előre megtervezik a ruhájukat, mások az utolsó pillanatra hagyják az ötletgyűjtést és kivitelezést.

Íme néhány kreatív ötlet az utolsó pillanatban „barkácsolt” farsangi jelmezekhez.

Takaró vásárlási útmutató
31
01

Lefekvéskor, ha bebújunk egy jó meleg takaró alá az csökkentheti a szorongást és akár az álmatlanságot is. Ilyenkor az ember biztonságban érzi magát, csökken a stressz a szervezetben. Éjszakáink során fontos szerepet tölt be a takaró.

A piacon számos takaró anyag létezik, melyeknek mind megvannak a sajátosságai és előnyei. Ezeket mutatjuk most be, hogy segítsünk kiválasztani a számunkra legmegfelelőbbet.

Wellness otthon
27
01

Munka, gyerekek, bevásárlás, házimunka és egyéb kötelességek – egész évben rohanunk valahova. Szánjunk időt a pihenésre és elcsendesedésre is, teremtsünk magunknak teret a testi-lelki feltöltődésre, szabaduljunk meg a stressztől. Ha szeretnénk agyunkat kikapcsolni, vagy egyszerűen csak kényeztetni a testünket, van egy tökéletes relaxáló program ötletünk: tartsunk otthon egy wellness-napot!

Nem kell kimozdulni a lakásból, órákat vezetni és parkolóhelyet keresni. Ráadásul az otthoni szépségápolási receptek sokkal olcsóbbak, mint a drága kezelések egy wellness központban. Lássuk, hogyan is valósítsuk meg!

Minden idők 13 legkreatívabb promóciós ajándéktárgya - 2. rész
24
01

Ebben a bejegyzésben megosztjuk veletek a további 6 legkreatívabbnak talált promóciós ajándéktárgyak listáját.

 

Minden idők 13 legkreatívabb promóciós ajándéktárgya - 1. rész
19
01

Promóciós ajándéktárgyakból Dunát lehet rekeszteni. A promóciós ajándéktárgyas webáruházakat „lapozgatva” azonban szinte mindenhol ugyanazokat a termékeket találjuk, sok az unalmas, fantáziátlan cikk, kevés az igazán ötletes, emlékezetes darab. Így hát üdítő volt rálelni egy 13-as listára, mely minden idők legkreatívabb promóciós ajándéktárgyait gyűjtötte össze.

Ezt osztjuk most meg veletek, inspiráló célzattal, ugyanis mindenki szereti a menő termékeket, és a végén mindig az egyedi promóciós termékek azok, amelyek igazán kitűnnek a sorból. Szeretnéd, ha az emberek felkapnák a fejüket a márkád láttán? Érdemes ötletet gyűjteni az alábbi kreatív és emlékezetes ajándéktárgyak listájából.

TOP 6 téli promóciós ajándék
13
01

Megérkezett az igazi tél, mely nem csak új élmények, de új promóciós ajándék lehetőségek tárházát is megnyitja előttünk.

Összegyűjtöttünk egy listát a TOP 6 téli promóciós ajándékötletekből, melyek kifejezetten a téli időszakra, hidegebb időjárásra és téli tevékenységekre lettek kitalálva.

Kiegészítők síeléshez
10
01

A síszezon minden évben decemberben kezdődik, de január-február hónapokban csúcsosodik ki. A megfelelő kiegészítők beszerzése nem csak a síelők számára alapvető fontosságú, hanem a sí- és snowboard-üzletágak számára is ez az egyik legjobb módja a márka kommunikációjának. De akár más szektorok márkáinak is remek lehetőség ez, hogy a munkatársakat saját logós sí kiegészítőkkel felszereljék.

Összegyűjtöttünk egy listát, hogy milyen síelési kiegészítőkben érdemes gondolkodni.

 

Hogyan csomagoljuk be a karácsonyi ajándékot?
04
12

Közeleg a Karácsony, a nagy ajándékozások ideje. Sokan úgy döntenek, hogy nem vesznek ajándékot, az együtt töltött minőségi időnél nincs fontosabb. Valaki ezt egy élményajándék kupon formájában adja át. És vannak a tárgyat ajándékozók. Az ideális, találó ajándék meglelése szinte mindenkinek fejtörést okoz. De, ha már megvan az ajándék az félsiker. A siker másik fele az, ha szépen be is tudjuk csomagolni.

Íme néhány egyszerű tipp, hogyan dobd fel az ajándékot egyedi csomagolással.

Hogyan tervezzük meg az évünket?
03
01

Ismét egy újabb évbe léptünk át, új lehetőségek állnak előttünk. A lehetőségeket akkor látjuk majd meg, ha tudjuk előre mit kell meglátnunk, vannak céljaink. Ahhoz, hogy legyenek céljaink, végig kell gondolnunk még év kezdetén, mit is szeretnénk elérni az előttünk álló évben.

Tűzzünk ki magunknak egy időpontot, amikor leülünk, nyugalomban, bekapcsolunk egy kis halk nyugtató zenét, bekészítünk egy jó meleg teát, elengedünk minden elvárást és nyitottan nekilátunk az évtervezéshez.

Ebben a folyamatban próbálunk egy listával segíteni, ami alapján érdemes az évtervezést véghez vinni, illetve webshopunkon található erre a célra kiválóan alkalmas füzetválaszték is, hogy mindent meg is tudjunk örökíteni írásban.

Gyertya készítése otthon
22
12

Amikor beköszönt a hideg idő, illetve leginkább a karácsonyi időszak, gyakran gyújtunk gyertyát. Valószínűleg többször, mint nyáron. Bár a nyári estéken is hangulatos tud lenni a teraszon ülve egy illatos gyertya fénye, mégis más érzete van télen a meleg szobában. Melegséget és lágy fényt kölcsönöz minden térnek, otthonossá teszi a lakást. Ráadásul jó hétvégi program lehet gyerekekkel a gyertyakészítés, és akár kreatív ajándékötlet is tud lenni, karácsonyra.

Karácsonyi ajándék saját kezűleg
20
12

A legnagyobb örömet okozó karácsonyi ajándék sokszor az, amelyiket saját két kezünkkel készítünk. És ha még ez az ajándék hasznos és találó is, az öröm szinte garantált. Az ajándékozott biztos lehet benne, hogy ameddig készítettük az ajándékot, addig is ő, ott volt a szívünkben.

Az egyik legnagyobb akadálya az ilyen típusú ajándékok megvalósításának az szokott lenni, hogy nincs ötletünk, mit készítsünk és hogyan kivitelezzük. Ebben próbálunk most segíteni. Összegyűjtöttünk néhány ötletet.

Ötletes karácsonyi ajándékok gyerekeknek 5 000 Ft alatt
17
12

Karácsonyi ajándékot találni gyerekeknek nem nehéz feladat. Ötletes karácsonyi ajándékot találni gyerekeknek szintén nem bonyolult. Viszont ötletes, de filléres ajándékot találni már nem olyan könnyű mutatvány. Mindannyian szeretnénk találó meglepetést szerezni szeretett gyerekeinknek, ugyanakkor a nagy karácsonyi költekezések mellett jó lenne, ha ezt viszonylag kis költségvetésből megoldhatnánk. A jó hír az, hogy ez egyáltalán nem lehetetlen!

Összeállítottuk egy listát 5 000 Ft alatti karácsonyi ajándékokból, amelyeket most ráadásul egy helyen, weboldalunkon mind megvásárolhatsz.

Karácsonyi ajándékötletek kollégáknak, alkalmazottaknak
15
12

Munkatársaink, alkalmazottaink fontos szerepet töltenek be életünkben. Munkahelyünk, az ott eltöltött órák mennyisége alapján, a második otthonunk, így a velünk együtt ott dolgozókkal töltjük minden héten, évről-évre a legtöbb időt.

A kollégáinknak tervezett ajándékok fontosak, hiszen az ajándék milyenségén keresztül fejezhetjük ki megbecsülésünket, szívből jövő hálánkat a munkahelyen nyújtott teljesítményükért, együttműködésükért, adott esetben barátságukért. A legjobb ajándékok általában személyre szabottak, ötletesek, praktikusak, olyanok melyből kiderül, hogy jól ismerjük az ajándékozottat.

Egy jól megválasztott „munkatársi ajándék” erősítheti a munkakapcsolatot, fokozhatja az összetartás érzését, és egyszerűen boldoggá teheti kollégánkat.

Merüljünk el az alábbi, munkatársaknak szánt ajándékötletek listájában, hogy ráleljünk a legtalálóbb ajándékra!

Hogyan díszítsük ki lakásunkat Karácsonyra?
13
12

Karácsony az az időszak az évben, amikor szinte mindenki díszbe öltözteti a lakását, még azok is, akik egyébként év közben nem szánnak időt lakásdekorációra. Ha már készen áll otthonunk ünneplőbe öltöztetése kívülről, jöhet a belső részek dekorálása.

Íme néhány ötlet, hogyan tegyük még ünnepi hangulatúvá lakásod:

Karácsonyi kültéri dekoráció ötletek
08
12

A karácsonyi készülődés közben szívünkkel együtt öltöztessük ünneplőbe házunkat, lakásunkat is. De ne csak belülről, kívülről is sugározzuk a karácsonyi hangulatot. Ehhez pedig nem feltétlenül kell égősorral teletűzdelni ajtónkat, tetőnket (mint, ahogy tette ezt Chevy Chase a „Karácsonyi vakáció” c. filmben), néhány könnyen beszerezhető vagy otthon kivitelezhető dekor elemmel emelkedett hangulatúvá tudjuk varázsolni otthonunk külsejét.

Íme néhány ötlet:

5 tuti ajándéktipp karácsonyra férfiaknak
06
12

Ötletes karácsonyi ajándékot kitalálni nem egyszerű. Ötletes karácsonyi ajándékot kitalálni férfi ismerőseinknek, rokonainknak talán még nehezebb. De nem lehetetlen. Nagyon sok nem igazán kreatív, vagy túl „vicces” vagy nem jó minőségű tárgyakat hirdető ajándék webshop van az interneten, de kicsi az ötletes és hasznos választék. Segítünk az alábbi listával valami igazán jóval meglepni őket.

5 tuti ajándéktipp karácsonyra nőknek
02
12

Ha felmérést készítenénk arról, hogy melyik a legtöbbet beírt téma a Google keresőben december hónap környékén, akkor a „karácsonyi ajándék” és a „mit vegyek karácsonyra ajándékba?” kifejezés és mondat kétségtelenül előkelő helyet foglalna el a statisztikában. A legtöbb embernek fejtörést okoz egy találó, kreatív ajándék kigondolása, majd beszerzése. Az alábbi listával adunk néhány ötletes és trendi tippet női karácsonyi ajándékokra, olcsóbb és kevésbé budget kategóriában is.

Mire figyeljünk fleece takaró vásárlásakor?
30
11

Hideg téli estéken, amikor kint sötét van és esik a hó, milyen megnyugtató érzés egy puha, meleg takaróba burkolódzni a kanapén, egy forró tea társaságában. Ugyanakkor ezt az idillt el is ronthatja egy rosszul megválasztott durva takaró, ami az első mosás után ráadásul máris szétesik.

 

Hálózsák kisokos - 2.rész
23
11

A hálózsák kisokos 1. részében írtunk kiválasztási szempontokat aszerint, hogy milyen tevékenység során és milyen időjárási körülmények között használjuk a hátizsákot, illetve, hogy nemünktől, magasságunktól függően mekkora hálózsákot válasszunk. Az útmutató 2. részében arra kapunk választ, hogy

  • Milyen formájú hálózsákot vegyünk?
  • Milyen a hálózsák töltete?
Hálózsák kisokos - 1.rész
15
11

Hosszú, ottalvós túrákon elengedhetetlen kellék a hálózsák, még nyáron is, hiszen a hajnal hűvös lehet és nincs annál kellemetlenebb, mint arra ébredni, hogy fázunk.

Rengeteg hálózsák van a piacon, így kezdő hálózsák-használókét, laikusként könnyen elveszhetünk a nagy választékban. Ilyenkor felmerül a kérdés, hogy mégis mi alapján döntsünk egyik vagy másik hálózsák mellett? Hálózsák kisokosunkkal segítünk tájékozódni.

A túrabot kiválasztása - 2. rész
10
11

Az előző részben választ kaptunk a két első kérdésre: hány túrabotot vegyünk kirándulásainkhoz és hogyan állapítsuk meg a botok szükséges hosszát. Ebben az írásban folytatjuk az útmutatót a túrabot többi funkcióival: az antishock rendszer bemutatásával, a túrabot súlyával, illetve a túrabot rögzítési mechanizmusaival.

A túrabot kiválasztása - 1. rész
03
11

A túrabot sok gyalogos, kiránduló, túrázó alapfelszerelése. A miértre a válasz nagyon egyszerű és szinte magától értődő: a túrabot segít az egyensúly megőrzésében és csökkenti a lábakra ható terhelés mértékét, minden terepen szó szerinti támaszként vannak jelen mellettünk. Ha a legtöbbet szeretnénk kihozni a használatukból, célszerű néhány alapkérdést feltenni magunknak:

Hogyan válasszunk focilabdát?
29
10

A labdarúgás már a XX. század elejétől az egyik legelterjedtebb szabadidős tevékenyég kezdett lenni és népszerűsége töretlen a mai napig. Sőt, elmondható, hogy a foci a világ legnépszerűbb sportja. Nem csak híres focisták űzik, hanem a kis gyerekektől kezdve, az idősebb felnőttekig, minden férfiember szívesen rúgja a bőrlabdát. Amikor azonban focilabda vásárlásra kerül a sor, elbizonytalanodhatunk a számunkra legmegfelelőbb labda kiválasztásában. Ebben az esetben is segít, ha bizonyos meghatározott szempontok szerint válogatunk. Lássuk csak, mik lehetnek ezek a szempontok?

Utazás kutyával
20
10

Manapság, ha kutyát fogadunk otthonunkba, szeretetből tesszük és nem csak azért, hogy négylábú kedvencünk a házat őrizze. A kutya sok esetben családtag, így nem kérdés, hogy gazdiként nyaralni is magunkkal visszük. Az utazásra azonban fel kell készülni, az utazás megkezdése előtt kutyánk „bőröndjét” is össze kell pakolni. De mik is azok az alapvető dolgok, amelyeket feltétlenül vigyünk magunkkal?

5 tipp - válaszd az ügyfelednek legmegfelelőbb bögrét
18
10

A perszonalizált bögre sosem megy ki a divatból. Míg pár éve azt gondolhattuk volna, hogy leáldozott a csillaga, a bögre továbbra is folyamatosan ott van a promóciós ajándék listákon. Hogy miért? Az emberek többsége kávézik, így szüksége van egy bögrére. A Lavazza által végzett kutatás szerint a magyarok átlagosan napi 2,6 csésze kávét fogyasztanak el. Ráadásul a Heinz Cup Soup által végzett felmérés szerint az emberek 66%-a érzelmileg kötődik a bögréjéhez. Tehát a bögre továbbra is mindennapos használati tárgy, ezáltal kiváló promóciós ajándék. Ha szeretnéd, hogy márkád is jelen legyen ebben a kapcsolódásban, fontos, hogy a megfelelő bögrét válaszd ki.  Íme 6 tipp, amit tarts szem előtt a személyre szabott bögrék kiválasztásakor.

Kertészkedjünk otthon okosan!
12
10

Ha valakinek kertje van a kertészkedés egy neverending story, folyamatosan művelni kell. De mégis két kiemelkedő szezon van, amikor a kert szépítésére rá kell erősíteni: ez a tavasz és az ősz. Tavasszal kell sok magot elvetni, sok virágot kiültetni, ősszel fel kell készítenünk kertünket a télre, megmetszeni a sövényeket, eltakarítani a lehullott faleveleket.

Sokunknak a napi munka mellett ez teher lehet, de jó eszközökkel, jó technikával és egy kis útmutatóval, kedves kikapcsolódás is lehet a kerti munka. Hasznos szerszámok kezdő kertészeknek:

5 irodaszer, ami mindig szem előtt van
08
10

Promóciós szempontból fontos megtalálni a találó, hasznos és sokáig szem előtt "tartózkodó" rekláámajándékokat. Végig kell gondolnunk, melyek azok a termékek, melyek a mindennapokban elkísérik ügyfelünket, ajándékozottunkat, ezáltal márkánk mindig szemük előtt lebeg. Az egyik legsikeresebb termékkategória az irodaszereké, hiszen nem csak, hogy szüksége van rá az irodai dolgozóknak, de mindig az íróasztalukon, látóterükben helyezkedik el. Milyen irodaszereket érdemes választani? Segítünk!

5 ok, amiért fontos a promóciós ajándék
04
10

A promóciós ajándékok évről évre növekvő fontossága vitathatatlan. A reklámajándék fogalma már nem áll meg a bögrénél és a pólónál, egyre szofisztikáltabb ajándékötletek jelennek meg a piacon.

A PPAI (Promotional Products Association International - Promóciós Termékek Nemzetközi Szövetsége) által végzett kutatás szerint az emberek 94%-a emlékszik arra, honnan kapta a reklámajándékot, és 85%-uk üzletet is köt a hirdetővel. Emellett a megkérdezett fogyasztók 58%-a azt állítja, hogy az ajándéktárgyakat 1-4 évig megőrzi, és 89%-a 24 hónappal az ajándéktárgyak átvétele után is emlékszik a reklámozó nevére vagy cégnevére.

És ha mindez még nem lenne elég meggyőző, íme az 5 ok, amiért a promóciós termékek minden vállalkozás számára elengedhetetlenek.

Válassz színes piknik kellékeket, céges csapatépítéseidhez!
29
09

A piknik, mint kellemes szabadtéri program már a 17. század óta nagy népszerűségnek őrvend. Nem egy festő meg is örökítette ezt a pihentető elfoglaltságot. A piknik még ma is olyan nagy népszerűségnek örvenden, hogy „hozzávalóit” promóciós ajándéktárgyként is adhatjuk. De mi is az az alapfelszerelés, amit érdemes piknikhez magunkkal vinnünk? A teljesség igénye nélkül összeírtunk egy alaplistát, melynek elemei egyben jó logózási felületet is nyújtanak.

Fenntartható termékek - a jövő záloga
22
09

A globális felmelegedés, a Föld energiaháztartásának a csökkenése megkongatta a vészharangot az emberek és a cégek fejében. Bár az idő kerekét nem tudjuk visszafordítani és a megtörténtet nem-megtörténté tenni, a jelenben, az aktuális helyzetet kezelve, a jövő még menthető. Ezt felismerve, a cégek ezt a megmentést szem előtt tartva, létrehoztak egy új termékkategóriát, a fenntartható termékeket. Ez a trend további úgy tűnik egyre nagyobb lendületet vesz.

Milyen napszemüveg legyen az enyém?
17
09

A napszemüveg a XXI. században már nem csak a hírességek egyik ismertetőjele, illetve privilégiuma. Tavasztól őszig, de sokszor még télen is viseli szinte mindenki. Nem csak védi a szemeket a nap fényétől és káros sugaraitól, de stílusos kiegészítője is öltözékünknek. Jól látható promóciós ajándéktárgy szinte minden szezonban. Rengeteg fazon létezik azonban, és sokszor nehéz eldönteni, melyik stílus áll nekünk legjobban. A megfelelő napszemüveg kiválasztásához először is azonosítanunk kell arcformánkat, melyeket 5 fő kategóriába tudunk sorolni: ovális, szögletes, kerek, szív alakú, három alakú. Íme egy kis napszemüveg választási segédlet.

Mit vegyek fel melegben futáshoz?
13
09

 A futás az a sport, ami télen-nyáron, hidegben és melegben is űzhető. Meleg időben nehezebb futni és tempónk 5°C-onként akár 3%-kal is csökkenhet, ugyanakkor az Oregoni Egyetem kísérlete szerint már 10 nap melegben történő futás 5%-kal növelheti a teljesítményünket. A megfelelő ruházat azonban minden esetben elengedhetetlen a jó futáshoz.

Hogyan dekoráld ki nyárra a teraszodat?
10
09

 

 Nyáron sokat tartózkodunk a teraszon. A reggeli kávézástól kezdve, a nyáresti baráti csevegéseken át, a családi összejövetelekig, nagy szerepet kap ez a tér, így érdemes hangulatossá varázsolni nyárra. És bár már kifele tartunk a meleg szezonból, a nyár még sokáig tarthat! Sőt lesz jövőre is! – így szólt a 80-as évek egyik ismert rekláma. És milyen igaz! Ha idén nem is tart örökké a jóidő, jövőre újra eljön és terasz dekorációidat újként köszöntheted ismét. De mivel is dekoráljuk ki teraszunkat, legyen szó kis méretű vagy nagy területről. Adunk néhány ötletet!

5 tipp hogyan használd fel a flip-flopot promóciós célra
07
09

Unod már a szokásos promóciós ajándékokat a tollat, a bögrét, a pólót? Bár mindegyik hasznos ajándék, valóban meglehetősen szokványos és gyakran visszatérő termék, ha az ügyfél vagy az alkalmazottak megajándékozása a cél. A strandpapucs ezzel szemben rendhagyó, egyedi promóciós termék lehet, cégeknek, akár rendezvényre akár ingyenes ajándékként, sőt még esküvőre is. A hatás biztos siker, mivel nemcsak, hogy hasznos (papucsot mindenki hord), de „jópofa” és egyben kreatív, „végre valami más” ötlet.

Mutatunk 5 tippet, hogyan lehet promóciós célra felhasználni a flip-flopot!

5 tipp a  legjobb promóciós termék kiválasztásához
02
09

„Senki nem számlálja, hány darab reklámot adtál ki a kezed közül; mindenki csak arra emlékszik, milyen hatást gyakorolsz rá” – mondta Bill Bernbach a DDB reklámügynökség alapítója/kreatívigazgatója jó 60 évvel ezelőtt.

De mondása ma is teljesen aktuális.

Milyen kulacsot válasszak?
31
08

Ahogy a nyár és vele együtt a meleg, kánikula napok közelednek, egyre fontosabbá válik, hogy mindig legyen nálunk megfelelő mennyiségű innivaló. Környezetünk védelme mindig szemünk előtt lebeg, az eldobható műanyagok ideje lejárt. Elérkezett az újrahasznosítható termékek, és ezáltal a kulacsok ideje. Mindig legyen a táskánkban egy kulacs, tele iható folyadékkal. De milyen kulacsot érdemes választani?

Itt van a kerti grillezések ideje
24
08

Nyáron sokszor elhangzik a felkiáltás: „Grillezzünk!” vagy „Gyertek át barbecuezni!”. Ilyenkor pavlovi reflex-szerűen megjelenik fejünkben a faszénen sült hús látványa és orrunkban szinte érezzük a grill zöldségek és kolbászok illatát. De vajon miért használunk két különböző szót? Egyáltalán ugyanazt jelenti-e a két kifejezés? Grill vagy barbecue ugyanaz? Bár hajlamosak vagyunk mindkét szót használni a kerti sütögetésre, van különbség a barbecue és a grill jelentése között. És ha igazi szabadtéri séfek szeretnénk lenni, akkor valóban számít!

 

 

Menő az öko - 4 öko termék, ami feltétlenül legyen az ajándéklistádon
11
08

Az ember hosszú éveken át (és még most is) bitorolta a Föld javait. Egy idő után bolygónk ezt megelégelte és különféle módon jelezte (és jelzi még most is) az emberiségnek, hogy fogytán az ereje. A földlakók erre feleszméltek és elkezdtek a természetbarát termékek felé fordulni. Ma egyre inkább követendő irány a fejlett társadalmakban, hogy törekszünk a környezetbarát termékek használatára.

6 dolog, ami mindig legyen nálad nyaraláskor
29
07

Hurrá! Közeleg a nyár és a nyaralás ideje! Gondolatban talán már el is játszadoztunk az utazás és a pakolás gondolatával. De igazán gondban akkor szoktunk lenni, ha már valóban csomagolnunk kell és össze kell állítanunk egy bőröndöt, amiben minden benne van, amire szükségünk lehet, de mégsem visszük el a fél lakást. Sokunknak gondot okozhat, hogy mit is pakoljunk be a mindent-nem-elnyelő bőröndünkben. Segítünk!

6+1 alap dolog kezdő kempingezéshez
26
07

Kempingezni tél kivételével szinte mindig lehet! A kemping egy költséghatékony módja a nyaralásnak. Különleges, kalandos élmény, sokaknak egy nyaralási életforma, ami megkövetel néhány alapvető felszerelést. A legtöbb kempingben van hely az autónak és a sátor felállításának. Sokakhoz közös fürdőszoba és folyóvíz is tartozik. Így ezeket már nem kell beszerezni.

Csomagolás közben használd ezt a praktikus kemping-ellenőrzőlistát, hogy ne felejts otthon semmi fontosat. Ez egy általános lista, kezdőknek, így bővíthető.

Hogyan válasszunk ajándékot kollégáinknak, munkatársainknak?
20
07

Az utóbbi időkben talán minden eddiginél nagyobb szükség volt arra, hogy az alkalmazottak érezzék, megbecsülve vannak. A világjárvány mindenkit kihívások elé állított, sokan home office-ba „szorultak” (önként vagy kényszerből), így különösen fontos, hogy tudassuk dolgozóinkkal, még mindig egy csapatba tartoznak.

Itt van a tavasz! Elő a mellényekkel!
07
06

Tavasszal, amikor az időjárás nem igazán tudja még eldönteni, hogy mit is akar, a mellény a legjobb választás akár külső, akár köztes rétegként.

A mellény (külföldi oldalakon „gilet” és „bodywarmer” címszó alatt található) tulajdonképpen egy ujjatlan kabát, egy „szigetelő réteg”, ami véd a hidegtől és amit a többi ruha felett vagy a külső réteg alatt viselünk. Melegen tartja a test központi részét, de karjaink szabadon mozoghatnak.

A mellény egyik meghatározó jellemzője, hogy nincs ujja. Ez a tulajdonság különösen hasznos azok számára, akik sportoláshoz, túrázáshoz, azaz aktív programhoz döntenek emellett a ruhadarab mellett: a kar mozgatása számos szabadtéri tevékenység szerves része, és az ujjatlan kabát sokkal kevésbé korlátozza a szabad mozdulatokat a hagyományos kabátoknál.

Ez a rendkívül sokoldalú ruhadarab különböző anyagból láthatja meg a napvilágot. Készülhet polár anyagból, steppelt, vízálló kabát vagy technika anyagból is.

A leghasznosabb kütyük utazáshoz
04
06

Lassan újra nyit a világ és elkezdhetjük megtervezni utazásunkat. Ismét összecsomagolhatjuk a bőröndünket és nekivághatunk a „világnak”. Az alap utazási kellékek mindenkinek megvannak, mindenki tudja milyen ruhaneműre, tisztálkodószerekre van szüksége. De vajon tudjuk e mit érdemes még feltétlenül magunkkal vinni, ami, ha nem is feltétlenül életbevágóan fontos, de megkönnyítheti az életünket.

Hátizsákkal a természetben
31
05

A kényelmes és megfelelő hátizsák kiválasztása legalább olyan fontos, mint a túracipő. Egész úton a hátunkon „viseljük”, így nem mindegy hogyan „illeszkedik” a testünkhöz, milyen érzés vinni. Nem mindegy milyen méretet, anyagot választunk, felszerelésünkhöz és a túrázási szokásainkhoz. A XXI. századi fogyasztói társadalmában a hátizsákokkal is ugyanaz történik, mint a többi „használati tárggyal”: a bőség zavarában nem tudjuk melyiket és mi alapján válasszuk ki. Segítünk!

Kerékpár kiegészítők - útmutató kezdő kerékpározóknak
26
05

Tavasszal végre kisüt a nap és kiszabadulhatunk a természetbe. Eljön a kültéri sportok és kirándulások ideje. Elővesszük és leporoljuk kerékpárjainkat, hogy kétkeréken vágjunk neki akár napi teendőinknek, akár egy hosszabb túrának. Érdemes ehhez beszereznünk néhány egyszerű, biztonságot és kényelmet nyújtó kiegészítőt. A kerékpár és egyéb sportboltok polcai végtelen kínálatot nyújtanak, így gondot okozhat a legfontosabb darabok kiválasztása. Segítünk átgondolni, melyek a legalapvetőbb, legszükségesebb kiegészítők!

Miért legyen mindig Nálad törölköző?
10
05

Ha olvastad Douglas Adams híres regényét, mely a „Galaxis útikalauz stopposoknak” címet viseli, bizonyára tudod milyen fontos szerepet tölt be a könyvben és az író életében is a törülköző.

Így ír róla történetében: „Törülköző: A lehető leghasznosabb dolog, amit csak magával vihet a csillagközi stoppos. Egyrészt komoly gyakorlati értéke van: beletakarózhatunk, hogy meleghez jussunk, […]; heverhetünk rajta, […]; felvitorlázhatjuk vele minitutajunkat, […]; takarózhatunk vele, […]; megnedvesíthetjük és fegyverként használhatjuk kézitusában; fejünkre tekerhetjük, hogy távol tartsuk a mérges gőzöket, […]; veszély esetén vészjelzéseket adhatunk vele, és természetesen beletörülközhetünk, ha még elég tiszta hozzá ...”.

Hogyan viseljük a galléros pólót?
07
05

A galléros póló, más neveken golf póló vagy tenisz póló, elengedhetetlen darabja egy férfi ruhatárának. Ez a felsőruházat, mely tulajdonképpen egy gallérral ellátott pamut póló, a smart casual (azaz a hétköznapinál leheletnyivel elegánsabb) összeállítás alapdarabja. Stílusos alternatívája nyáron a ciki-kategóriába tartozó rövid ujjú ingnek (hacsak nem szigorú banki környezetben dolgozunk – de a rövid ujjú inget akkor is felejtsük el és válasszuk helyette hosszú ujjú testvérét, amit adott esetben feltűrhetünk). Nagy segítség ebben az évszakban, nagy melegben, ha mégis üzletiesen kell megjelennünk.

 

Útmutató baseball sapkához
29
04

Honnan máshonnan is származhatna a baseball sapka, mint Amerikából a baseball világából. A ma világszerte kedvelt napellenzős fejfedőt már 1845-ban bedobta a köztudatba a new yorki Knickbockers baseball csapata. Igaz, eleinte szalmából készültek a sapkák, de rövid időre rá merinó gyapjúra váltották át. Ma talán nincs is olyan háztartás, ahol legalább egy simléderes fejrevaló ne bújna meg a szekrény mélyén.

 

Mitől bio a biopamut?
01
04

Bizonyára mindenki találkozott már üzletekben a biopamut felirattal, de talán kevesen tudják mit is takar ez az elnevezés. Az mindenki számára világos, hogy minden, ami „bio” az csak jó lehet, de hogyan lép egy termék arra a szintre, hogy bio minősítést kapjon?

Minden, amit a softshell kabátról tudni érdemes
29
03

A SOFTSHELL JELENTÉSE

Mindenki bizonyára hallott már softshell anyagról, de mit is takar valójában a kifejezés?

Szó szerinti fordításban a jelentése: puha héj (túra szaknyelven gyakran találkozhatunk a héj elnevezéssel, ha kabátokról, vízálló felsőkről van szó.)

Az eredetileg a 2000-es évek közepén a szabadtéri ruházati kategóriában bemutatott softshell kabátokat hibrid verziónak tervezték a vízálló héj és a jól lélegző polár között. Eredetileg intenzív sportoláshoz készültek, és 2003 körül minden sí- és snowboard ruházat márka gyártotta őket.  Majd egy időre eltűntek.

Mi fán terem a futópóló?
26
03

Régen leginkább pamut együttesben futottunk, sokszor olyan pólóban, ami éppen a kezünk ügyébe akadt és a kiemelt sportruházati elem a cipő volt. Mára a futó öltözetnek külön kultúrája van. Ma is fontos ugyan, hogy legyen egy jó cipőnk, de nagyban növeli a sportolási élményt, ha van egy jól „működő” futó felsőnk, azaz technikai pólónk is. Manapság, aki rendszeresen fut, annak biztosan lapul legalább egy futópóló a szekrényében.

Esernyő kisokos
18
03

A legtöbben úgy tartják, hogy az esernyő az angolok nevéhez fűződik. Pedig az esernyő történelme ennél sokkal messzebbre, 3000 évre nyúlik vissza, és eredetileg nem is az eső ellen védett.

Történelmi megjelenésekor – az ókori Kínában – papirosból készült és napernyőként funkcionált, valamint, csakis az előkelő réteg kiváltsága volt. Mint ahogy a fehér bőr is, melyet az ernyő által nyújtott árnyék segített megőrizni.

Szájmaszkokról érthetően
18
03

Tavaly márciusban feje tetejére állt a világ, kitört egy számunkra eddig nem tapasztalt világjárvány. Mindennapjaink szokásává vált orrunk-szájunk eltakarása. Mára már minden közösségi térben kötelezővé vált a maszk viselése, induláskor olyan természetesen vesszük magunkhoz, mint a lakáskulcsot. Megszületett egy új iparág is: a maszkgyártás. A létező sebészeti és légzésvédelmi maszkok mellett, megjelentek az újrahasználható, anyagból készült maszkok is, és szinte minden divatmárka saját maszkot is kidobott a piacra.

Egyedi ajándékcsomagok
25
02

GONDOSAN ÖSSZEÁLLÍTOTT, EGYEDI AJÁNDÉKDOBOZ PROMÓCIÓS ALKALMAKHOZ bármilyen célcsoportnak, bármekkora költségvetéssel, akármilyen alkalomra. Az egyediesített ajándékcsomag mindig jó alternatíva.

Antibakteriális technológiával készült termékek
25
02

Antimikrobiális termékeinkben az Addmaster Biomaster technológiáját alkalmazzuk. Ez a termék anyagába beépítve 99,99%-os hatékonysággal meggátolja a baktériumok életben maradását a termék teljes élettartama során. Az ezüst ion technológián alapuló Biomaster a világon az egyik legelismertebb antimikrobiális adalékanyag. Biztonságos és hatásos a higiénikus környezetért.

Az impact termékcsalád a fenntarthatóság igaz nagykövete
25
02

A víz elengedhetetlen az élethez, a világon azonban 785 millió ember - minden kilencedik - nem jut hozzá. A közeljövő világméretű kockázata, előrejelzések szerint, a vízválság lesz. A globális éghajlat változás, a túlfogyasztás, a növekvő népesség következtében a vízhiány egyre fokozódik és lassan az egész világra kihat. 2025-re a világ népességének 50% -a vízhiánnyal nézhet szembe. Égető kérdéssé, illetve feladattá vált a vízzel való takarékoskodás.

6 szempont laptop táska választáshoz
15
02

Legyél digitális nomád, aki szeret mindig máshonnan dolgozni! Akár irodában dolgozó vezető vagy, aki hazaviszi a munkát vagy egyetemi tanuló, vagy szimplán csak home office-ba szorult alkalmazott, a munkád, tanulmányaid a laptopodon vannak. A laptop „szépsége” pedig a hordozhatóságában rejlik, tehát szállítani kell egy táskában. De milyen legyen az a táska? Lehet ez egy sima, az adott laptop méretéhez közelítő táska? Milyen szempontoknak kell megfelelnie a laptop táskának?

Hogyan válasszunk fülhallgatót?
15
02

A technológiai csatornák és az okostelefonok területén végzett kutatásaikról híres Canalys piackutató cég jelentése szerint a tavalyi harmadik negyedévben a vezeték nélküli fej-, illetve fülhallgatók csúcsot döntöttek az eladásban.

A TWS fülhallgatók 183%-kal, a vezeték nélküli fülhallgató 6%-kal, míg a vezeték nélküli fejhallgatók eladása 22%-kal növekedett.

Aktivitásmérő óra kisokos
14
02

A XXI. században szerencsére egyre nagyobb teret nyer és egyre divatosabb a sportos, fitt életmód. Az elektronikai „kütyük” piaca sem volt rest és lecsapott az új piaci kategória lehetőségére: megteremtette a sportolás virtuális élményét növelő, motiváló erővel ható „karkötőket”. Létrejött az aktivitásmérő órák kategóriája.

Hogyan pakoljunk a bőröndünkbe?
11
11

A legtöbb utazó rémálma az utazás időpontjának közeledtével az a pillanat, amikor ... be kell pakolni a bőröndbe. Persze ez alól kivételt képeznek az egy-két napos üzleti útra indulók, ez a nyűg-érzés talán inkább a legalább egy hétre utazó nyaralókat érinti. Vajon miért? Mert a legtöbb esetben nem tudják hogyan pakoljanak a bőröndbe, úgy, hogy

  • semmi ne maradjon itthon
  • ne kelljen túlsúlyért fizetni
  • ne legyenek túlságosan gyűröttek a ruhák
  • minden beleférjen.

Ezért fontos, hogy el tudjuk sajátítani a “bőröndbe-pakolás” művészetét.

Az alábbi tippek - ha az esetleges túlsúlyra nem is mindig nyújtanak megoldást - segítenek a megfelelő utazó bőrönd kiválasztásában, és a „hogyan rendezkedjünk be a bőröndünkbe” kérdés megválaszolásában. Külön kitérünk a kézipoggyász és a feladott bőröndök pakolási módszereire is.

Bőröndvásárlási útmutató
11
11

Amikor bőrönvásárlásra adjuk a fejünket általában 3 kérdést kell megválaszolni magunknak: 

  • Keményfedeles vagy puhafedeles legyen?
  • Milyen méretű poggyászt keresünk?
  • Mekkora összeget szánunk rá?

A kemény vagy puhafedeles témát, már nagyvonalakban körbejártuk ebben az írásban. A költségvetés nagyon egyéni. De a méret igenis jól körvonalazható, így ebben az útmutatóban a méret kiválasztásában segítünk.

Samsonite bőrönd és társai
09
11
„Üdvözlöm Mr. Samsonite!” Ki ne emlékezne a kultikussá vált, de meglehetősen blőd amerikai filmből, a Dilibogyókból, a főhősre, Dumberre, aki felfegyverezve betoppan a jelenetbe és így szólítja meg a főgonoszt, akiről úgy véli a Samsonite aktatáska tulajdonosa. Persze ki az a „dilibogyó”, aki azt gondolja, hogy a Samsonite bőrönd, tulajdonosa nevét viseli! Hiszen még magát a márka megalkotóját sem így hívták!
3 stresszlabda ötlet: stresszlabda készítés házilag
21
10

Be kell látnunk, hogy életünk tempója gyorsabb, mint valaha és úgy tűnik csak egyre gyorsabb lesz. Elkerülhetetlenné vált, hogy néha stresszelünk.

Akár szülőként próbáljuk három kisgyermekkel átverekedni magunkat a reggeli káoszon, akár egy közlekedési dugó kellős közepén állunk, vagy üzletemberként áraszt el bennünket a végeláthatatlan munka, mindenképpen szükségünk van valamire, hogy levezessük a stresszt, egy stresszoldóra, hogy enyhítsük a feszültséget. A karkötők és fidget spinnerek után a itt vannak a stresszlabdák, amiket az emberek szívesen használnak a feszültség csökkentésére.

Valószínűleg mindenki ismeri az antistressz labda elvét - de vajon elgondolkodtunk e már azon, hogy mi is készíthetünk otthon saját kezűleg?


Próbáljuk elkészíteni otthon, házilag az alábbi stresszlabdák egyikét, hogy saját stresszoldó eszközünk tárhelyét bővítsük!

5 kreatív ötlet a stresszlabda használatára
06
10

Ki ne találkozott volna már stresszlabdával vagy másnevén antistressz labdával.

Talán pont van is egy a zsebünkben vagy az irodai asztalunkon, de legalábbis láttuk vígjátékokban, amint komikus szituációban használják irodai dolgozók a stresszoldásra.

Kutatások kimutatták, hogy a stresszlabda növelheti az érzelmi stabilitást és jelentős fizikai előnyökkel is járhat. Ennek tudatában legyen egy a munkahelyünkön és szerezzen be egyet ügyfelének, leendő ügyfele számára is, hogy segítsen javítani testi közérzetén.