Blog

Samsonite: minőség, elegancia és innováció a táskák világában

2023.09.25 15:44
Samsonite: minőség, elegancia és innováció a táskák világában

A Samsonite a világ egyik vezető bőrönd- és utazási kiegészítők gyártója. A cég 1910-ben alakult, Jessel Shwayder alapításával Denverben, Colorado államban. Az első Samsonite bőrönd 1941-ben készült, a nevét a bibliai Sámson hőséről kapta, a termék ellenállóságát hangsúlyozták vele. A vállalat az évek során számos innovációt vezetett be, mint például a spinner kerekek, a könnyű, mégis erős anyagok és az ergonomikus kialakítás.

A Samsonite sokféle terméket gyárt és forgalmaz, és népszerűségük egy kombinációja a minőségnek, innovációnak, és a márka hosszú távú elköteleződésének az utazói igények iránt. Az alábbiakban bemutatjuk a terméktípusaikat és a népszerűségük mögött álló okokat:

Terméktípusok:

  1. Kézipoggyász: Ezek kisebb méretű bőröndök, amelyeket a repülőgépek fedélzetén lehet vinni.
  2. Ellenőrzött/feladott poggyász: Nagyobb bőröndök, amelyeket a repülőtéri poggyászkezelés során kell leadni.
  3. Hátizsákok: Többek között iskolai, munkához és utazáshoz tervezett hátizsákok.
  4. Laptop táskák: Speciálisan laptopok és egyéb elektronikai eszközök számára tervezett táskák.
  5. Business táskák: Üzletemberek és -nők számára készült táskák, gyakran laptop- és dokumentumtartókkal.
  6. Utazási kiegészítők: Utazási párna, címkék, biztonsági zárak stb.
  7. Casual táskák: Mindennapi használatra tervezett kézitáskák, válltáskák és egyéb modellek.

A Népszerűségük mögött álló okok:

  1. Minőség: A Samsonite híres a kiváló minőségű termékeiről, amelyek hosszú ideig tartanak.
  2. Innováció: A cég folyamatosan keresi az új anyagokat és technológiákat, hogy a termékeik könnyebbek, erősebbek és praktikusabbak legyenek.
  3. Dizájn: A termékeik letisztult és modern kialakításúak, amelyek a funkcionalitást és az esztétikát egyesítik.
  4. Hírnév: A cég több mint egy évszázada működik, és az idő során megbízható márkanévvé vált az utazási kiegészítők piacán.
  5. Világszerte jelenlét: A Samsonite termékei szerte a világon elérhetők, ami növeli az ismertségüket és az elérhetőségüket.
  6. Versenyképes árazás: Bár a Samsonite termékei gyakran prémium kategóriásak, áruk versenyképes a kiváló minőségük mellett.

 

A Samsonite különböző anyagokat használ termékek gyártásában, hogy megfeleljen az utazók különféle igényeinek és preferenciáinak. Ezek az anyagok segítenek abban, hogy a termékek könnyűek, tartósak és funkcionálisak legyenek. Az alábbiakban néhány kiemelt anyagot sorolunk fel, amelyeket a Samsonite használ vagy használt:

  1. Curv®: Ez egy különleges kompozit anyag, amelyet a Samsonite saját termékeihez használ. Könnyűségéről és rendkívüli ellenálló képességéről ismert.
  2. Polikarbonát: Egy nagyon erős és könnyű műanyag, amelyet sok keményhéjú bőrönd gyártásához használnak. Ellenáll a magas nyomásnak és ütéseknek.
  3. ABS (akrilonitril-butadién-sztirol): Egy másik műanyag típus, amely gyakran használatos bőröndökben. Általában kevésbé drága, mint a polikarbonát, de kevésbé ellenálló.
  4. Nejlon: Erős és tartós szövet, amely gyakran hátizsákok, laptop táskák és egyéb puha oldalú tárgyak gyártásához használják.
  5. Poliészter: Egy másik szintetikus szövet, amelyet sok Samsonite termékben használnak. Kevésbé drága, mint a nejlon, de a minősége és tartóssága változó lehet.
  6. Bőr: A magasabb minőségű üzleti táskák és egyes kiegészítők gyártásához használt természetes anyag. Stílusos és tartós.
  7. Alumínium: Néhány prémium kategóriás bőrönd modellnél használnak alumíniumot a vázhoz vagy az egész bőröndhöz, mivel ez az anyag nagyon erős és tartós.
  8. Duralite: Egy szabadalmaztatott műanyag, amelyet a Samsonite egyes keményhéjú bőröndjeihez használ. Ellenálló és könnyű.

A Samsonite folyamatosan kutatja és fejleszti az anyagtechnológiát, hogy innovatív megoldásokat találjon, amelyek tovább javítják a termékek minőségét, tartósságát és funkcionalitását. Kiváló választás lehet utazás, munka, vagy akár a mindennapok során. Az Ajándéktárgyközpont oldalán számos különböző Samsonite termék található, válogass bátran kedved szerint!

 

Samsonite SPECTROLITE 3.0 Rolling Tote 17.3" Exp Fekete kabin táska

https://ajandektargykozpont.hu/Samsonite-SPECTROLITE-3-0-Rolling-Tote-17-3-Exp-Fe

Samsonite puhafedeles kiváló minőségű laptop gurulós táska, kézipoggyász és kabin méret, két felső beépített fogantyú, egy elülső cipzáras zseb, egy hátulsó fogantyúpánt a bőröndhöz való rögzítéséhez, USB port csatlakozó, táblagép és laptop rekesz. Ruháknak való cipzáros rekesz keresztpánttal. Űrtartalom: 37.5/42.5 L. Súly: 3.5 kg. Garancia: 5 év.

 Samsonite Spectrolite

Samsonite XBR Laptop Backpack 14.1" Fekete laptop hátizsák

https://ajandektargykozpont.hu/Samsonite-XBR-Laptop-Backpack-14-1-Fekete-laptop-h

Samsonite puhafedeles gyöngyvászon hátizsák, felső fogantyú bőr berakással, két állítható ergonomikus vállpánt, elülső cipzáras zseb, két nagy belső párnázott rekesz laptop, táblagép és irattartó. Űrtartalom: 18.5 L. Súly 1.2 kg.

Samsonite XBR laptop backpack