Blog

Valentin-napi ajándék saját kezűleg

Siklós Barbara
2022.02.10 17:42
Valentin-napi ajándék saját kezűleg

A Valentin-nap az az ünnep Magyarországon, ami nagyon megosztja az embereket. Van, aki lelkesen ünnepli és örül, hogy még egy „hivatalos” lehetőség az ajándékozásra. Van, aki kritizálja és egy nyálas, Amerikából beszivárgott mű-ünnepet lát benne, hogy a virágosok jól járjanak. És van, aki nincs teljesen meggyőződve az ünnep legitimitásáról, de úgy gondolja, hogy mégis meglepi kedvesét valamivel.

A Valentin-napi ajándékok viszont sokszor eléggé egysíkúak, így fejtörést okozhat az ötletes ajándék felkutatása és megtalálása. Ha extra különlegessé szeretnénk tenni ezt a napot és magát az ajándékot, felejtsük el a szokásos, boltban vásárolt figyelmességeket, és válasszunk házi készítésű szeretet-ajándékot.

Adunk néhány tippet!

 

  1. Unisex Valentin-napi ajándék 1. – Édességgel töltött befőttes üveg
Valentin-napi ajándék saját kezűleg  Elképesztő, hogy egy egyszerű befőttes üvegnek hány élete van, milyen sokoldalúan fel lehet használni. Ez a Valentin-napi figyelmesség unisex ajándék, elkészíthető férfiak és nők számára egyaránt. A csomagolásához egyszerűen körbetekerünk egy csík zsákvásznat az üveg körül, és ragasztópisztollyal vagy kétoldalú ragasztóval rögzítjük egymáshoz a két végét. Majd piros (szerelem) színű akrilfestékkel szabadkézzel egy kis szívecskét rajzolunk a zsákvászonra. A kupak tetejére szerelmes üzenettel ellátott, kartonpapírból kivágott kört ragasztunk. Nincs más hátra, mint egy csinos piros masnival befejezni be az ajándékot. Ki ne örülne egy ilyen finomsággal teli üvegnek?

 

  1. Unisex Valentin-napi ajándék 2. – Gyümölcsök szerelmes üzenettel
Valentin-napi ajándék saját kezűleg

Egyszerű, de nagyszerű ez az egészséges és kedves ajándékötlet.

Készítsük ki párunk reggelije mellé, vagy csempésszük a táskájába ezeket a szerelmes üzeneteket hordozó gyümölcsöket. Válasszunk almát, körtét, narancsot vagy banánt, de fontos, hogy jól mossuk meg a héjukat és jól töröljük meg őket díszítés előtt. A felirathoz mindenképp használjunk ehető filcet, különösen az alma és a körte esetében.

  

  1. Unisex Valentin-napi ajándék 3. – Zokni csokor
Valentin-napi ajándék saját kezűleg  Ez az ajándék ötvözi a praktikusságot az ötletességgel. Vehetnénk csak egyszerűen vidám zoknikat és becsomagolhatnánk egy szép csomagolópapírba, de mennyivel nagyobb meglepetést tudunk okozni egy zokniból készült virágcsokorral. Nincs másra szükségünk, mint tetszőleges színű és mintázatú zoknira, biztosítótűre, hurkapálcikákra vagy vékony nyársakra, egy vázára, egy szalagra. Terítsük ki a zoknikat majd 1. Hajtsuk fel a száránál.  2. Kezdjük el feltekerni, az egyik végén szorosan, a másikon lazán tartva. 3. Amikor a zokni sarkához érünk, hajtsuk át a képen látható módon, hogy egyenes legyen. 4. Tekerjük tovább míg rózsa formát nem kapunk. Fogjunk egy biztosítótűt, hogy rögzítsük, végezetül pedig szúrjuk a hurkapálcikát a virág aljába, hogy elkészüljön a szára. Ha összeállítottuk az összes zokni virágot, rendezzük el őket egy vázában, és kössünk rá egy szalagot.

  

  1. Unisex Valentin-napi ajándék 4. – Cukorkás doboz
Valentin-napi ajándék saját kezűleg  Ezt az ajándékot több, mint egyszerű elkészíteni, és a legnagyszerűbb, hogy bármilyen édességet tehetünk bele (persze, ami belefér)!  Választhatjuk kedvesünk kedvenc édességeit, de színvilág szerint is összeállíthatjuk a palettát. Ha megtöltöttük a műanyag dobozunkat, díszítsük színes szalaggal. Ne feledkezzünk meg az üzenetről sem. Vastagabb papírból vágjunk ki egy négyzetet, amit a doboz tetejére ragasztunk. Erre írhatjuk üzenetünket, de rajzzal is megdobogtathatjuk kedvesünk szívét. Nincs más hátra, mint átadni az ajándékot és élvezni az örömködés pillanatát.

 

 

 

Forrás: https://www.prudentpennypincher.com/, https://www.goodhousekeeping.com/

Fotó: Kelly Sikkema, https://www.prudentpennypincher.com/, https://www.goodhousekeeping.com/