Blog

Hogyan válasszunk ajándékot kollégáinknak, munkatársainknak?

Siklós Barbara
2021.07.20 07:11
Hogyan válasszunk ajándékot kollégáinknak, munkatársainknak?

Az utóbbi időkben talán minden eddiginél nagyobb szükség volt arra, hogy az alkalmazottak érezzék, megbecsülve vannak. A világjárvány mindenkit kihívások elé állított, sokan home office-ba „szorultak” (önként vagy kényszerből), így különösen fontos, hogy tudassuk dolgozóinkkal, még mindig egy csapatba tartoznak.

Ráadásul a dolgozók munkájának elismerése és jutalmazása a szervezet sikerének a kulcsa is. Nagyot tud lendíteni az alkalmazottak moráljának és termelékenységének javításában, ami viszont megkönnyíti a cég számára céljaik könnyebb elérését.

Ha a jutalmazási ötletelés során felmerül a promóciós ajándékok lehetősége, gondolkozzunk műszaki, technikai termékekben. És hogy miért?

Íme 4 ok, amiért érdemes promóciós tech termékeket bevetni a dolgozók elismerési és jutalmazási programjai során.

 

  1. A technikai jellegű promóciós termékek javítják a munkaélményt

Az olyan promóciós műszaki cikkek, mint az USB-k, a powerbankok (magyarul külső akkumulátorok vagy vésztöltők) és a fejhallgatók, könnyen munkatársai mindennapi „munkaeszközei” lehetnek. Ezek a tárgyak segíthetik és javíthatják a munkavégzés közbeni élményeket is.

 

  1. A műszaki jellegű promóciós cikkek vonzóak a munkavállalók többségének

A munkavállalók nagy számban az X és az Y generációból kerülnek ki, akik céltudatoson és gyors tempóban élnek. Számukra fontosak a műszaki cikkek, így pl. a külső akkumulátorokra, USB-kre, Bluetooth hangszórókra szükségük van a mindennapi életükbe. És ha ráadásul ajándékba kapják őket, minden bizonnyal örömmel fogadják majd azt.

 

  1. A műszaki jellegű promóciós termékek költséghatékonyak

Paradoxonként merülhet fel benned a cím alapján, hogy hogyan segíthetnek a promóciós műszaki cikkek pénzt megtakarítani, amikor a cégeknek ezek plusz kiadást jelentenek? Ha a reklám értéket vesszük figyelembe, a promóciós műszaki cikkek olcsóbbak, ugyanakkor tartósabb és szélesebb körű ismertséget biztosítanak egy cég márkája számára.

De hatásuk van egy kedvező cashflowra is, ha jutalmazzák az alkalmazottakat, ugyanis ezáltal csökkentik a hiányzásokat, és egyben javítják a termelékenységet, szívesebben maradnak a cégnél a dolgozók és lojálisabbak a márkához. Ezek a tényezők mind, ha nem is közvetlenül, de közvetve pozitívan befolyásolják a vállalat eredményét.

 

  1. A műszaki jellegű promóciós termékek kiváló reklámfelületként szolgálnak

Az irodán kívüli használat során a promóciós műszaki cikkek nemcsak, hogy hasznosak, de mobil „hirdetési felületként” is szolgálnak az adott cég márkájának terjesztésére. Ez növelheti a márka ismertségét, mivel az adott logó olyan emberek elé kerülhet, akik eddig egyébként nem ismerték a márkát.

Íme néhány ötlet, hogy melyek a legjobb műszaki jellegű promóciós termékek.

Powerbank (külső akkumulátor, vésztöltő)

Mindig kerülhetünk olyan helyzetben, amikor lemerült telefonunkat nincs lehetőségünk tölteni (pl. vonaton), ilyenkor jól jön egy kisméretű, hordozható „töltőállomás”.

 

 USB pendrive

Ezek a kis mini adattárolók egy egész számítógépnyi anyagot képesek tárolni, így bárikor jól jöhet, ha nagy mennyiségű adatot szeretnék áttelepíteni egyik gépről a másikra.

 

Vezeték nélküli töltők

Nagyon jól tud mutatni irodai asztalon egy vezeték nélküli töltő, aminek nincs hosszú, tekergő kábele, és konnektor hiányában is használható.

 

 Bluetooth hangszórók

Már nincs szükségünk hatalmas hangszórókra, hogy jó minőségben hallgassunk zenét. Ezek a kis „hangfalak” a legkisebb méretben is minőségi zenei élményt nyújtanak és mindenki számára biztos örömöt nyújtó ajándékok.

 

 Dobd fel a dolgozói morált és a termelékenységet promóciós tech termékekkel!

Fotó: Marvin Meyer